Content voor Ingelogde Gebruikers

Top 5 refurbished bureaustoelen

Top 5 refurbished bureaustoelen

22 december 2021 door

De grondstoffen op onze aarde raken in hoog temp op. Tot op heden hebben we 1,7 keer onze aarde nodig voor de grondstoffen die de mens in een jaar verbruikt. Uit onderzoek van het European Environment Bureau (EEB) blijkt dat elk jaar meer dan 10 miljoen ton meubilair wordt weggegooid door bedrijven en consumenten in de EU, waarvan het merendeel verbrand wordt.

OPNIEUW! wil een verschil maken en streeft daarom naar een circulaire economie, waarin delen van producten worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Ieder product heeft een uniek verhaal en verdient een nieuw leven.

Het concept van OPNIEUW! is gebaseerd op het 10R-model van circulariteit. Hierin wordt duidelijk gemaakt waar OPNIEUW! waarde toevoegt. Voor de bureaustoelen geldt de R van refurbish. De levensduur kan hiermee van 10 jaar naar wel 30 jaar verlengt worden door revitalisatie, wat zorgt voor een reductie van afvalstromen.

Onze refurbished bureaustoelen worden gereinigd, nagekeken op mechaniek en indien nodig hergestoffeerd in onze eigen revitalisatieafdelingen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door onze collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor we ook op een sociale manier bijdragen aan een circulaire economie. We hebben voor jou onze top 5 bureaustoelen op een rijtje gezet!

1. BMA Axia Office

De refurbished BMA Axia Office bureaustoel is een ergonomische stoel en voldoet  aan de NPR1813 en EN1335 normen. Het is een full option model, waarbij je de rugleuning los van de zitting kan instellen. Daarom mag deze niet ontbreken in de lijst “top 5 refurbished bureaustoelen”. Je kan de stoel een actieve tegendruk in de rug laten geven, dit voorkomt rugklachten. De office is de meest geavanceerde stoel uit de BMA serie en biedt daarom een ruime keuze aan instelmogelijkheden.

De stoel wordt standaard geleverd met 8N armleggers. Deze armleggers zijn 4D, wat betekent dat je de armleggers in hoogte, breedte en diepte kunt verstellen en daarnaast naar binnen kunt draaien. Hierdoor is de stoel geschikt voor zowel smalle als brede personen.

2. RH Extend 120/ 220

De refurbished RH Extend 120 is een ergonomische en gebruiksvriendelijke bureaustoel, die voldoet aan de NEN-EN1335. De stoel heeft, net als de BMA Axia Office, veel instelmogelijkheden, waardoor de stoel geschikt is voor verschillende gebruikers. De functies van de hendels zijn in de vorm van pictogrammen op de hendels weergegeven.

De RH Extend 120 is ook verkrijgbaar in een nieuwere versie, namelijk de RH Extend 220. De refurbished RH Extend 220 heeft meer instelmogelijkheden dan de Extend 120. Bij de RH Extend 220 kan de zit- en rughoek ook versteld worden met een druk op een van de knoppen, die aan de zijkant van de zitting bevestigd zijn.

De RH Extend 120/220 wordt standaard geleverd met 8S armleggers. Deze armleggers zijn net als de 8N armleggers 4D, waardoor je de armleggerpads naar binnen kunt draaien.

3. RH Logic 300/400

Deze refurbished RH Logic 300/ RH Logic 400 is een uitstekende ergonomische bureaustoel, die voldoet aan de NEN-EN1335. Je kunt hier intensief beeldschermwerk op uitvoeren. Deze stoel kun je geheel naar wens instellen, zodat de stoel je optimaal ondersteunt en comfort biedt. De Logic 300/400 is voorzien van een luchtlumbaal pompje, waarmee je de steun vanuit de rug met lucht kunt opvullen naar wens.

De refurbished Logic 400 heeft vrijwel dezelfde instellingen als de Logic 300, behalve de hoogte van de lendesteun. Dit komt doordat de Logic 400 een verhoogde rug heeft ten opzichte van de Logic 300 en daarmee geschikt is voor langere personen.

De RH Logic 300/ 400 wordt, net als de andere RH bureaustoelen, standaard geleverd met 8S armleggers.

4. RH Logic 4

De refurbished RH Logic 4 bureaustoel heeft een hoge rug met geïntegreerde lendensteun en is ontworpen om je bewegingen te volgen en de juiste steun te geven, zodat je rugklachten worden voorkomt. De stoel voldoet aan de NPR1813 en NEN-EN1335 normen.

De stoel is flexibel met veel instelmogelijkheden en kan gebruikt worden in een vrije schommelstand, iets wat wij aanraden om vaak te doen! Naast de basisfuncties heb je alle mogelijkheden om je stoel individueel af te stemmen op je afmetingen, wensen en persoonlijke stijl. Door de dikke kussens zit je comfortabel en ontspannen.

Ook deze RH wordt standaard geleverd met 8S armleggers.

5. HAG Futu 1200-S

De refurbished HAG Futu 1200-S voldoet aan de NPR1813 en NEN-EN1335 normen en is een unieke stoel dankzij het InBalance systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je licht kunt schommelen, waardoor je continue in beweging bent. Doordat je deze balans vanuit je benen aanstuurt, bevorder je de bloedcirculatie door je hele lijf. Dit zorgt ervoor dat jij je fitter gaat voelen.

Naast het InBalance systeem, is het een kwalitatief sterke stoel met rughoekverstelling en met een hoog zitcomfort. Kortom, een sterke en vooral fijne ergonomische stoel. Hopelijk hebben wij zo inzicht kunnen geven wat voor ons de top 5 refurbished bureaustoelen zijn.

HAG Futu 1200 S Refurbished
HAG Futu 1200 S Refurbished
HAG Futu 1200 s refurbished
RH Logic 4 Refurbished
RH logic 4 refurbished
Rh Logic 300-400 Refurbished
Rh Logic 300-400 refurbished
RH-extend Refurbished
RH-extend refurbished
BMA-axia Office Refurbished
BMA-axia office refurbished
HAG Futu 1200 S RefurbishedRH Logic 4 RefurbishedRh Logic 300-400 RefurbishedRH-extend RefurbishedBMA-axia Office Refurbished

Bij urenlang zitten op een stoel is het belangrijk om te investeren in een ergonomische bureaustoel en om goed te kijken wat bij jou past. Voorkom klachten en neem contact op met ons voor advies!

Scroll naar boven
Zoeken