Content voor Ingelogde Gebruikers
Oude-herstelde-stoel

Oud!         OPNIEUW!

Wie is OPNIEUW! en wat doen we?

OPNIEUW! wil betekenisvol ondernemen. We slaan met OPNIEUW! de weg in van circulaire economie, waarin meubilair een nieuw leven krijgt en afval gebruikt wordt als grondstof voor nieuw meubilair.

Met ons kantoor in een zeecontainer, omringd door lampen van gerecyclede petflessen en stoelen met een tweede leven. Wie bij OPNIEUW! binnenkomt staat midden in de circulaire economie. “We zijn erachter gekomen dat sociale en ecologische winst veel meer waarde heeft dan puur winstbejag”.

Ons team bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: vakmensen die in de productievestigingen een nieuwe kans krijgen. “De de- en assemblage van meubilair vindt hier plaats. We hebben een eigen stoffeerderij en doen metaal- en houtbewerking. Wij kopen partijen kantoormeubilair op dat een tweede kans verdient, net zoals de mensen die eraan werken.”

“We hanteren drie basisregels voor onze medewerkers: positiviteit, communiceren en vertrouwen hebben en geven. We geven onze mensen een eerlijke kans en we gaan er met z’n allen voor.” We zijn dan ook een Social Enterprise met ambitie. Soms kost dat meer tijd dan ingecalculeerd. Wij gaan niet voor ‘snel, snel’, maar voor sociaal en duurzaam.” Als wij meubilair onder handen hebben genomen, is die weer als nieuw.”

Niet alleen geven we meubilair een tweede kans maar we gebruiken ook afval stromen bij de bedrijven waar we mee samenwerken. Dit afval (=grondstof) gebruiken we als basis voor nieuw meubilair, gemaakt in onze maatwerk afdeling. Onze productontwerper kan creativiteit toevoegen om bijvoorbeeld van treeplanken van de oude Sprinter treinen van de NS, compleet nieuwe stoelen te maken.

OPNIEUW! - Passie voor duurzaam

Scroll naar boven
Zoeken