Content voor Ingelogde Gebruikers

7 Tips voor het inrichten van jouw ideale werkplek!

7 tips voor inrichten werkplek

7 februari 2024 door Joram Bulthuis

Hoe werkplek inrichten

7 essentiële tips voor het inrichten van jouw ideale werkplek

Het creëren van een werkplek waar productiviteit en welzijn hand in hand gaan, is niet alleen wenselijk, maar ook noodzakelijk in de hedendaagse dynamische wereld. Een goed ingerichte werkplek kan wonderen doen voor je focus, efficiëntie, en algemene tevredenheid met je werk. In dit artikel duiken we in de kunst van het inrichten van je werkplek, met tips die je helpen om een ruimte te creëren die niet alleen functioneel is maar ook inspirerend.

Circulariteit en duurzaamheid

Bij het inrichten van een werkplek is duurzaamheid en circulariteit essentieel. Kies voor meubilair en materialen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook ontworpen om een tweede leven te hebben. Zo kan OPNIEUW! je helpen bij het inrichten van je werkplek, onze circulaire experts staan klaar om jouw werkplek te voorzien van een duurzame inrichting. Alleen samen kunnen we streven naar een circulaire economie!

Begin met de basis: de ideale werkplek

Het fundament van een productieve werkplek ligt in de basis. Een goed bureau en comfortabele stoel zijn essentieel. Kies voor een bureau met voldoende ruimte voor je computer, documenten en alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

Bekijk hier alle producten die je nodig hebt bij het samenstellen van een duurzame werkplek!

Licht en lucht: de sleutels tot een levendige werkplek

Natuurlijk licht en frisse lucht zijn onmisbaar in elke werkruimte. Probeer je werkplek dichtbij een raam te positioneren om maximaal te profiteren van daglicht. Dit vermindert de belasting voor je ogen maar verbetert ook je humeur en energieniveau!

Opgeruimd staat netjes: organisatie van je werkplek

Een opgeruimde werkplek is een productieve werkplek. Gebruik organizers, lades en opbergdozen om je bureau netjes te houden. Label alles duidelijk zodat je snel vindt wat je nodig hebt. Een schoon en georganiseerd bureau vermindert stress en maakt het makkelijker om je te concentreren op je taken.

Bekijk hier al onze refurbished opbergmeubels!

Georganiseerde en inspirerende werkplek

Technologie en tools: efficiëntie op je werkplek

Investeer in de juiste technologie en tools die je werk makkelijker maken. Een tweede monitor, een comfortabel toetsenbord, en een muis die goed in de hand ligt, kunnen je werktempo aanzienlijk verhogen. Mocht je graag je laptop willen gebruiken, kijk dan ook naar een laptopverhoger. Bekijk hier onze laptopverhoger ‘Hamburg‘ en ‘Manilla‘.

Persoonlijke touch: maak het jouw werkplek

Je werkplek moet een weerspiegeling zijn van wie je bent. Voeg persoonlijke elementen toe zoals foto’s, planten of kunst. Deze items maken je werkplek uniek en zorgen voor een bron van inspiratie en motivatie.

Geluid en stilte: balans op je werkplek

De juiste balans tussen geluid en stilte kan je focus en productiviteit beïnvloeden. Overweeg geluiddempende werkplek artikelen als je in een luidruchtige omgeving werkt. Bij OPNIEUW! is het mogelijk om je werkplek in te richten met geluiddempende PET-vilt producten! Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze akoestische schermen of wandpanelen. Bekijk hier al onze circulaire akoestische producten.

PET-vilt reduceert de omgevingsgeluiden drastisch en is daardoor ook één van onze favoriete grondstoffen!

Conclusie: jouw werkplek, jouw regels

Met deze tips creëer je een ruimte die niet alleen bevorderlijk is voor productiviteit en efficiëntie, maar ook een plek waar je graag tijd doorbrengt. Onthoud dat kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken in hoe je werkt en je voelt tijdens je werk.

Scroll naar boven
Zoeken