Content voor Ingelogde Gebruikers

Hybride werken is het nieuwe werken

Hybride werken is het nieuwe werken

11 augustus 2022 door Froukje van den Berg

Hybride werken is het nieuwe werken. Door de COVID-19 crisis heeft werkend Nederland een andere vorm moeten aannemen; hybride werken. Op basis van de werkzaamheden in een bedrijf, kunnen steeds meer werknemers zelf de werkverhouding kiezen tussen thuiswerken en werken op kantoor. Wat dit precies inhoudt en wat dit voor jou betekent lees je hieronder.

Wat is hybride werken?

Hybride werken is een ontwikkeling, waarbij werknemers flexibel de verhouding kunnen kiezen tussen thuiswerken en werken op kantoor. De werkplekkeuze is hierbij afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, het doel van de activiteit en het type werk dat verricht moet worden. Zo is het thuiswerken meer geschikt voor taken waarbij concentratie benodigd is, en is het kantoor meer geschikt voor het ontvangen van klanten.

Hybride werken is een arbeidsvorm die al langer op komst was, maar na de komst van de COVID-19 crisis is dit een snelgroeiende ontwikkeling op het gebied van werkomgevingen. Tijdens de COVID-19 crisis met lockdowns zijn werknemers meer gaan thuiswerken en ook in de toekomst zullen werknemers (deels) blijven thuiswerken. Thuiswerken past namelijk in de moderne tijd van digitale mogelijkheden.

Voordelen die bij hybride werken komen kijken zijn:

Hogere productiviteit doordat de werkomgeving aansluit bij de taken
Makkelijker combineren werk en privé
Meer regie over de werkomgeving voor werknemers
Duurzamere maatschappij door minder woon-werkverkeer
Kantoorruimte besparing
Reiskosten besparing

Hybride werken; welk meubilair kies ik?

Als duidelijk is wat hybride werken precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn, kan er gekeken worden naar geschikt meubilair. De inrichting van kantoorgebouwen zal functioneler zijn met flexwerkplekken en meer worden ingericht als ontmoetingskantoor.

Bij flexwerkplekken worden werkplekken gedeeld door verschillende werknemers. De werkplekken zullen gevarieerde, flexibele, en multifunctionele werkplekken zijn. Om flexwerkplekken zo efficiënt mogelijk in te richten is het van belang om te kiezen voor meubilair met ruime instelmogelijkheden. Hierdoor kan een werkplek eenvoudig naar wens ingesteld worden en dus door meerdere werknemers gebruikt worden.

Bureaustoel

De refurbished BMA Axia Office bureaustoel is een stoel met ruime instelmogelijkheden, waardoor deze geschikt is voor flexwerk. De stoel heeft naast de mogelijkheden om de zit-, rug- en armhoogte te verstellen, ook een mogelijkheid om de zitdiepte te verstellen en heeft een zithoek-, rughoek- en gewichtsinstelling.

Bureau

Een elektrisch verstelbaar bureau is geschikt voor flexwerk, doordat het bureau gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Daarnaast is een elektrisch verstelbaar bureau geschikt om zittend werk af te wisselen met staand werk.

Monitorarm

Een monitorarm zet je beeldscherm in een ergonomische positie. De hoogte, afstand en kijkhoek kan gemakkelijk versteld worden, wat een monitorarm geschikt maakt voor flexwerkplekken.

Daarnaast zal er bij een ontmoetingskantoor rekening gehouden worden met zowel een zakelijke- als huiselijke sfeer, comfort en akoestiek. Om het kantoor meer als ontmoetingskantoor in te richten, zal gebruik worden gemaakt van verschillende huiselijke ruimten. De werknemers hebben tevens meer regie over de werkomgeving waar zij werken. Het kantoor zal dan ook aantrekkelijk moeten zijn om naartoe te komen.

Lounge meubilair

Lounge meubilair straalt informaliteit uit en zorgt voor een huiselijk sfeer. Daarmee is lounge meubilair uitermate geschikt voor ontvangst- en overlegruimten.

Opvallende designstoelen

Opvallende designstoelen zijn geschikt in ontmoetingskantoren, doordat deze eyecatchers zijn. Ook dit geeft een huiselijke sfeer.

Ontvangsttafels en kantinetafels

Ontvangsttafels en kantinetafels kunnen geplaatst worden in ruimtes om samen te komen. De grote tafels nodigen uit om samen te gaan zitten en zijn geschikt voor overleg en vergaderingen.

Voor elk bedrijf zal de inrichting van hybride werken er anders uitzien, doordat de behoeften voor verschillende ruimten per bedrijf anders zullen zijn. Maatwerk biedt een oplossing voor elk bedrijf. OPNIEUW! heeft al diverse bedrijven geholpen hiermee. Hopelijk hebben wij duidelijkheid kunnen brengen over waarom Hybride werken het nieuwe werken is.

Froukje van den Berg

Scroll naar boven
Zoeken