Content voor Ingelogde Gebruikers

Thuiswerkplek inrichten, ga ook voor circulair!

Thuiswerkplek inrichten, ga ook voor circulair!

18 maart 2022 door Froukje van den Berg

We kunnen er niet meer omheen. Thuiswerken wordt steeds populairder, als gevolg van COVID-19. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt dat, ook ná de crisistijden van COVID-19, thuiswerken de norm zal zijn, en dat het kantoor steeds meer wordt gebruikt als ontmoetingskantoor. Dit heeft gevolgen voor jou als kantoormedewerker; een thuiswerkplek inrichten. Hoe kun je jouw thuiswerkplek het beste circulair inrichten? Je leest het hieronder.

Waarom circulair inrichten?

Zolang bedrijven volgens een lineaire economie zullen handelen, zullen de grondstoffen opraken. De mens verbruikt namelijk veel meer grondstoffen dan de aarde ons kan bieden. Bij een lineaire economie worden er enkel nieuwe producten gemaakt vanuit grondstoffen. Duurzamer leven wordt dus steeds belangrijker. OPNIEUW! streeft daarom naar een circulaire economie. Herbruikbare onderdelen worden dan als grondstoffen gebruikt voor nieuwe producten. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van producten aanzienlijk wordt verlengd. Een circulaire economie zorgt daarnaast ook voor een reductie van afvalstromen. Dat is beter voor het milieu!

Dus ga je bezig met je thuiswerkplek inrichten, waarom dan niet gelijk circulair? OPNIEUW! werkt met een ruim aanbod van refurbished kantoormeubilair en circulair kantoormeubilair, waaronder verschillende bureaus en bureaustoelen, opbergmeubilair en accessoires. Refurbished en circulaire meubilair hebben meerdere voordelen, zoals:

Een bijdrage leveren aan een circulaire economie

Door circulaire meubilair aan te schaffen draag je bij aan een circulaire economie. Een circulaire economie is een economie waarin vrijwel alle producten steeds opnieuw worden gebruikt. Afval is in een circulaire economie de nieuwe grondstof!

Een besparing van nieuwe grondstoffen

Doordat jij gebruikt maakt van circulaire meubels, worden er nieuwe grondstoffen bespaard.

Een reductie van afvalstoffen

Door de aanschaf van circulaire producten help jij met het beperken van het ontstaan van afvalstoffen. Hoe meer mensen circulaire producten aanschaffen in plaats van nieuwe producten, des te minder afvalstoffen er zullen zijn.

Kostenbesparing voor consumenten

Circulaire producten zijn voornamelijk goedkoper dan nieuwe producten. Door circulaire producten te gebruiken gaat de levensduur van het product langer mee waardoor jij weer kosten bespaart! OPNIEUW! verlengt de levensduur van producten tot wel 20 jaar!

Waar let je op bij een circulaire inrichting van de thuiswerkplek?

Je gaat je thuiswerkplek circulair inrichten. Er zijn dan een aantal punten waar je op moet letten. Als eerste dient de thuiswerkplek functioneel te zijn. Functioneel inrichten heeft te maken met de juiste producten in huis halen. Wat je nodig hebt, is een bureau met bureaustoel, opbergmeubilair voor voorwerpen en documenten en eventuele accessoires. Denk hierbij aan kabelmanagement. Door functioneel in te richten houd je overzicht op je werkplek.

Vervolgens is het belangrijk om naast een functionele ook een ergonomische werkplek te hebben. Ergonomisch inrichten heeft te maken met ‘gezonde’ producten in huis halen; een bureaustoel die op jouw lichaam kan worden ingesteld en een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Ook onze accessoires, zoals een monitorarm of een laptopstandaard, zorgen ervoor dat jij jouw thuiswerkplek ergonomisch inricht.

Bij het circulair inrichten van je thuiswerkplek kan je gebruik maken van refurbished meubilair. Refurbished betekent dat het meubilair eerder is gebruikt en vervolgens is opgeknapt om door een volgende gebruiker gebruikt te worden. Je kunt het zien als een verbeterde versie van een tweedehands product. Om je een goed beeld te geven van geschikte thuiswerkproducten, worden er in deze blog een aantal voorbeelden gegeven die jou wellicht helpen met het inrichten van je thuiswerkplek!

Liever thuiswerkproducten huren? Dat kan!

Zoals eerder genoemd verkopen wij circulair en refurbished kantoormeubilair, zoals refurbished bureaus, bureaustoelen en kasten. Maar wist je dat je ook kantoormeubilair bij OPNIEUW! kunt huren? Dat is handig voor als je tijdelijk thuiswerkt. Je thuiswerkplek inrichten met huurproducten is dus geen probleem. Bekijk ons gehele aanbod voor jouw thuiswerkplek hier of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Froukje van den Berg

Scroll naar boven
Zoeken