Content voor Ingelogde Gebruikers

Wij zijn OPNIEUW!

OPNIEUW! is dé expert op het gebied van circulaire oplossingen in de werkomgeving. We zorgen ervoor dat meubilair een nieuw leven krijgt en afval gebruikt wordt als grondstof voor nieuw meubilair. Wij zijn een Social Enterprise, arbeidsintegratie en re-integratie vormt de basis van ons concept.

  • Lagere investering voor het inrichten van je werkomgeving
  • Kopen en huren
  • Reductie van CO², grondstoffen en energie
  • Een toekomst voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wat is belangrijk voor het instellen van mijn HAG H05 5300?

Download de instelinstructie of bekijk de video.

 

 

 

 

 

Download de instelinstructie

Stap 1: Zithoogte

Plaats je voeten goed op de grond en zorg dat je bovenbeen een klein beetje afloopt, zodat je heup hoger is dan je knie. Dit zorgt voor een goede doorbloeding van je benen. De ideale hoek is 90º, of zelfs een klein beetje meer.

Stap 2: Rughoogte en zitdiepte

Het zitkussen moet het zitvlak en de bovenbenen ondersteunen. Draai aan de hendel aan de rechterkant. Met deze hendel verstel je zowel de rughoogte als de zitdiepte. Stelregel is dat de ruimte tussen de voorkant van het zitkussen en je knieholte minimaal twee vingers tot maximaal een vuist is. Als deze ruimte groter is dan een vuist, kun je het gevoel krijgen dat je van de zitting af glijdt. Als de afstand tussen zitkussen en knieholte minder dan twee vingers is, schuurt de zitting in je knieholte wat irritatie oplevert.

Stap 3: Rugleuning fijnafstellen

Zorg dat de bolling van de rugleuning goed aansluit in de holling van je rug.

Stap 4: Armleggers

Het is goed om te weten wat de functie van de armlegger is: een armlegger ondersteunt je onderarm.  Aan de buitenkant van de armleggers zit een knop om de hoogte in te stellen. Het is van belang dat je de armleggers dicht bij je lichaam plaatst, zodat je binnen je comfortzone werkt. Houd er rekening mee dat je schouders ontspannen en je onderarm steun pakt op de armlegger. Dit voorkomt onnodige spanning op je schouders. Je kunt de armleggers ook horizontaal verschuiven. Door jouw handen naar je sleutelbeen te brengen, kan je checken of de armleggers goed ingesteld staan. Raken jouw ellebogen nét de armleggers als je met je handen je sleutelbeen aanraakt? Dan zitten de armleggers op de juiste plaats.

Stap 5: De bewegende stand

Zet de stoel in de bewegende stand. Dit zorgt voor een actieve houding en hierdoor voorkom je rugklachten.

Stap 6: Bureauhoogte

Als laatste stel je de bureauhoogte in. Zorg dat de bureauhoogte aansluit op de armleggers van de stoel.

Scroll naar boven
Zoeken