Content voor Ingelogde Gebruikers

Hoe richt ik een duurzaam akoestisch kantoor in?

Hoe richt ik een duurzaam akoestisch kantoor in?

30 augustus 2022 door

Kantoren waar veel medewerkers werken in kleine ruimtes zorgen vaak voor veel overlast. Deze overlast kan klachten veroorzaken. Daarom willen wij de vraag ‘Hoe richt ik een duurzaam akoestisch kantoor in?’ beantwoorden.

Een rumoerig kantoor zorgt bij medewerkers voor vermoeidheid, concentratieverlies, stress en hoofdpijn. Door je kantoor akoestisch in te richten creëer je een gezondere werkomgeving. Daarnaast zorgt het voor een hogere productiviteit en betere prestaties. Hoe jij je kantoor duurzaam akoestisch kan inrichten en daarbij zorgt voor een betere werkomgeving, lees je in deze blog!

Hoe creëer ik een kantooromgeving die zowel groen als akoestisch geoptimaliseerd is?"

Ben je van plan je kantoor akoestisch in te richten, waarom dan niet gelijk duurzaam? Bij OPNIEUW! maken wij akoestische producten van materialen die zijn hergebruikt. Frames worden gemaakt van gerecyclede bureaubladen, akoestische vulling en accessoires worden gemaakt van gerecyclede petflessen of gerecyclede jeans, en oude materialen worden ingezet om akoestische ruimtes te creëren.

Welke akoestische producten zijn geschikt voor mijn kantoor?

OPNIEUW! biedt een ruim assortiment als het gaat om akoestiek. Van plafondpanelen tot wandpanelen, en van bureauschermen tot lampen. Om je ideeën te geven voor het duurzaam akoestisch inrichten van je werkplek, worden hieronder een aantal voorbeelden genoemd.

Akoestische wandpanelen

Een wandpaneel zorgt voor verbetering van de akoestiek in een ruimte en wordt daarnaast als een mooie decoratie gezien voor in verschillende ruimtes. De wandpanelen zijn in verschillende kleuren en maten te verkrijgen.

OPNIEUW! biedt het akoestische wandpaneel ‘Tirana’ aan. Dit wandpaneel is circulair en gemaakt van gerecyclede bureaubladen en petflessen of jeans. Het wandpaneel neemt weinig tot geen ruimte in beslag, wat maakt dat het geschikt is voor elk kantoor.

Akoestische belcel

Een product wat omgevingsgeluid weerd en het geluid van telefoongesprekken dempt is een akoestische belcel. Onze akoestische belcellen zijn gemaakt van circulaire materialen, wat ervoor zorgt dat het product duurzaam is.

De circulaire akoestische belcel ‘Washington’ is voorzien van een werktafel. Hier kun je documenten of je laptop op plaatsen. Deze belcel wordt tegen de wand geplaatst. Het creëert een omgeving waarin je ongestoord kunt telefoneren en werken. Fijn voor jou én je collega’s!

Akoestisch bureauscherm

Om voor verbeterde akoestiek te zorgen tussen de werknemers zijn er akoestische bureauschermen. Deze schermen zorgen voor minder geluidsoverlast en voor meer privacy.

Neem als voorbeeld het akoestische bureauscherm ‘Vancouver’. De schermen kunnen op maat gemaakt worden en zijn geschikt om op of tegen een bureau te plaatsen. Het voordeel van deze schermen is dat het hinderlijk geluid tussen werkplekken onderling en nagalm in de ruimte reduceert.

Akoestische vrijstaande wand

Als bedrijf heb je de keuze om privacy te creëren in je kantoor. Een akoestische vrijstaande wand is hiervoor een goede overweging. De vrijstaande wand heeft dezelfde werking als het akoestische bureauscherm en is van hetzelfde materiaal gemaakt.

OPNIEUW! heeft de akoestische vrijstaande wand ‘Rome’ in het assortiment. Het scherm is makkelijk te verplaatsen. Door het splitsen van ruimtes en het creëren van hoekjes verbeter je de akoestiek én creëer je privacy.

Akoestische accessoires

Ook accessoires kunnen functioneel zijn. Neem als voorbeeld de circulaire plantenbak van bamboe met PET-fles sanseveria’s. Het is een duurzaam product gemaakt van hergebruikte en gerecyclede materialen. De sanseveria’s zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze duurzame plant zorgt voor een reductie van omgevingsgeluiden en dus een verbeterde akoestiek. Hopelijk heb je zo de vraag Hoe richt ik een duurzaam akoestisch kantoor in?  kunnen beantwoorden!

Naast dat onze akoestische accessoires een geluiddempende functie hebben, ziet het er ook nog eens leuk uit!

Benieuwd geworden naar het gehele duurzame akoestische assortiment van OPNIEUW!? Bekijk ons aanbod!

Scroll naar boven
Zoeken