Content voor Ingelogde Gebruikers
Circulaire Producten OPNIEUW!

Wat maakt onze circulaire producten zo uniek?

Wat maakt onze circulaire producten zo uniek?

8 december 2021 door

Bij OPNIEUW! maken we circulaire producten met elk een uniek verhaal. We maken circulair kantoormeubilair van oude treinonderdelen of kantoordecoratie van petflessen. Elk product is gemaakt met persoonlijke aandacht en draagt bij aan een circulaire economie.

Waarom maken wij circulair kantoormeubilair?

De lineaire gedachtestroom die wij als consument hebben aangeleerd moeten we afleren en vervangen door een circulaire gedachtestroom. Het is eigenlijk absurd dat er constant nieuwe producten worden gemaakt, en zodra we de producten niet meer willen gebruiken ze vervangen voor nieuwe. Dit kan niet eeuwig doorgaan, de grondstof voorraad is immers niet onuitputtelijk. Bij OPNIEUW! weten we de noodzaak van een circulaire economie, hierom is afval onze allerbelangrijkste grondstof.

Hoe maken wij deze circulaire producten?

Wij boren geen nieuwe grondstoffen aan voor de producten die wij ontwikkelen. Bij OPNIEUW! gebruiken we bijvoorbeeld oude treinmaterialen, petflessen of bamboe voor de ontwikkeling van producten. Daarnaast heeft OPNIEUW! ook een eigen opkoopservice. Hierbij kopen we oud kantoormeubilair op en revitaliseren we deze producten, zodat ze nog jaren mee kunnen.

De opgekochte producten komen binnen en worden vervolgens onderhanden genomen door onze experts op de productie afdeling. Hier vindt stoffering, reiniging, houtbewerking en de montage plaats. Dit hele proces wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen doen elke dag hun uiterste best om klanten blij te maken met circulaire producten van hoge kwaliteit.

Circulaire kantoorinspiratie

En wat is dan het eindresultaat van het proces?, vraag je je misschien af. Om je een impressie te geven hebben we twee producten voor je uitgelicht.

De circulaire fauteuil

De onderdelen waar deze circulaire fauteuil uit bestaat zul je waarschijnlijk niet verwachten. De zitting is gemaakt van een 2de klas NS sprinter en het frame is gemaakt van een metalen strip in combinatie met het hout van een NS instaptrede. Deze materialen hebben duizenden kilometers afgelegd voordat ze in deze stoel terecht kwamen.

Circulaire designlamp 'Helsinki'

Op het eerste gezicht lijkt deze circulaire designlamp misschien een normale lamp. Het unieke aan deze lamp is de kap. Deze kap is gemaakt van oude rugkappen van bureaustoelen. De rugkappen zijn vermalen tot korrels, deze korrels zijn vervolgens samengesmolten tot lampenkap. Deze lampenkap is een echte eyecatcher voor elk interieur!

Circulaire Designlamp Helsinki
Circulaire Designlamp Helsinki
Circulaire Fauteuil Van NS-treinmaterialen
Circulaire Designlamp HelsinkiCirculaire Fauteuil Van NS-treinmaterialen

Wil je meer producten van ons zien? Neem dan een kijkje in ons assortiment! Ben je heel erg enthousiast geworden en wil je de producten met eigen ogen zien? Neem dan eens contact met ons op of kom langs in onze showroom!

Circulaire producten OPNIEUW!

Scroll naar boven
Zoeken