Content voor Ingelogde Gebruikers

Wat is refurbished?

Wat is refurbished?

12 mei 2022 door Jeroen Slagboom

Refurbished, je hoort het steeds vaker, maar wat houdt het nou eigenlijk in? Wat zijn de verschillen met nieuw meubilair en wat zijn de voordelen bij het aanschaffen van gerenoveerde producten? Om erachter te komen of opgeknapt meubilair ook wat voor jou is, hebben wij de belangrijkste voordelen en weetjes op een rij gezet. Je leest het op deze pagina!

Wat houdt refurbished in?

‘Refurbished’ is het Engelstalige woord voor ‘gerenoveerd’. Bij OPNIEUW! houdt dat in dat kantoormeubilair een tweede leven krijgt door middel van revitalisatie; het kantoormeubilair wordt gereinigd in onze reinigingsafdeling, nagekeken op mechaniek in onze (de)assemblage afdeling en wordt opgeknapt waar nodig in onze stoffeerderij, houtafdeling en/ of metaalafdeling. De producten worden vervolgens zo goed als nieuw verkocht, met lichte gebruikerssporen.

Het concept van OPNIEUW! is gebaseerd op het 10R-model van circulariteit. Hierin wordt duidelijk gemaakt waar OPNIEUW! waarde toevoegt. Voor de stoelen en tafels geldt de R van refurbish. De levensduur van bureaustoelen kan bijvoorbeeld door te refurbishen van 10 jaar naar wel 30 jaar verlengd worden.

Wat is het verschil tussen refurbished meubilair en tweedehands meubilair?

Er wordt vaak gesproken over refurbished meubilair en tweedehands meubilair, maar dit is niet hetzelfde. De overeenkomst tussen de twee is dat beiden gebruikt meubilair is. Echter zijn er ook verschillen tussen de twee. Bij tweedehands meubilair worden producten ingekocht en direct doorverkocht. Refurbished meubilair gaat daarentegen verder dan dat; er zijn meerdere werkprocessen, die vooraf van de verkoop gaan. Het meubilair wordt, zoals eerder benoemd, gereinigd, nagekeken en opgeknapt waar nodig. Hierdoor heeft refurbished meubilair ook een langere levensduur in vergelijking tot tweedehands meubilair.

Kortom, vernieuwd meubilair is de opgeknapte variant van tweedehands meubilair. Kantoormeubilair komt tweedehands bij ons binnen en gaat gerevitaliseerd de deur weer uit. Wij kopen tweedehands kantoormeubilair op, maar kunnen ook jouw huidige kantoormeubilair opknappen.

Wij van OPNIEUW! maken refurbished meubilair, zodat jij dezelfde kwaliteit ervaart als bij nieuw meubilair.

Waarom zou ik refurbished meubilair aanschaffen?

Voordat je de keuze maakt is het belangrijk om te weten wat de voordelen van refurbished meubilair zijn.

Refurbished meubilair is in eerste instantie goedkoper dan nieuw meubilair, maar het belangrijkste voordeel is dat je met aanschaf van refurbished meubilair ecologische winst creëert. Uit onderzoek van het European Environment Bureau (EEB) blijkt namelijk dat elk jaar meer dan 10 miljoen ton meubilair wordt weggegooid door bedrijven en consumenten in de EU, waarvan het merendeel verbrand wordt. Door kantoormeubilair te refurbishen kan het meubilair nog jaren mee en wordt meubilair niet onnodig weggegooid. Door het hergebruiken van kantoormeubilair zijn er minder grondstoffen benodigd en worden afvalstromen gereduceerd.

Refurbished meubilair is duurzaam en erg belangrijk voor de toekomst van onze planeet. De grondstoffen op onze aarde raken namelijk in hoog temp op. Tot op heden hebben we 1,7 keer onze aarde nodig voor de grondstoffen die de mens in een jaar verbruikt.

Door gebruik te maken van refurbished meubilair in plaats van nieuw meubilair zorg je voor een reductie van afvalstromen en bespaar je op:

  • Energie
  • Grondstoffen
  • CO2
  • Kosten

Zo gaan we samen op weg naar een circulaire economie met 0% afval!

Assortiment & garantie OPNIEUW!

Het gehele assortiment van OPNIEUW! bestaat uit refurbished en circulaire producten; van stoelen tot bureaus, en van opbergmeubilair tot accessoires. Genoeg om jouw ideale duurzame werkomgeving te creëren. Omdat onze refurbished producten van hoge kwaliteit zijn bieden wij jou een garantie van 3 tot 5 jaar. Heb je vragen of kan je niet vinden wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op, dan komen wij er samen uit!

Jeroen Slagboom

Scroll naar boven
Zoeken