Content voor Ingelogde Gebruikers

Circulaire kantoorinrichting voor dé duurzame campus van Leeuwarden

Op de Energiecampus wordt gewerkt aan het concretiseren van de energietransitie. Het is dé duurzame campus van de stad Leeuwarden. Het Energie Kenniscentrum is de ontmoetingsplek voor partijen die samenwerken aan verduurzaming. Het kenniscentrum is een duurzaam gebouw, wat vraagt om een duurzame inrichting. OPNIEUW! verzorgde een groot deel van het meubilair. Douwe Faber vertelt je meer over de samenwerking in deze referentieblog en video.

Een duurzaam gebouw ingericht met circulair meubilair

Douwe Faber is directeur en eigenaar van Ekwadraat, één van de bedrijven die aan de basis staan van de ontwikkeling van de Energiecampus Leeuwarden. In december 2018 werd begonnen met de bouw van het Energie Kenniscentrum. Dit gebouw is gebouwd op de voormalige vuilstort Schenkenschans. Door hier te bouwen, werd een gebied dat lange tijd geen bestemming had opnieuw in gebruik genomen. De locatie en het gebouw zelf zijn duurzaam en circulair, dus de wens was groot het interieur ook op die manier in te richten. Zo kwam Douwe terecht bij OPNIEUW!.

Circulaire producten op een duurzame locatie

In het ontwerpproces zijn veel schetsontwerpen gemaakt om te kijken wat wel of niet passend was. Uiteindelijk is er een heel mooi concept uitgekomen met circulaire, duurzame meubels. Er is gekozen voor stijlvolle kuipstoelen en barkrukken van vilt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook de duo treinzit, gemaakt van oude NS-stoelen, en tafeltjes van plafonddelen van afgekeurde NS-treinen zijn onderdeel van de inrichting. In het kantoorgedeelte van het kenniscentrum staan gerefurbished bureaustoelen.

OPNIEUW! als waardevolle aanvulling bij verduurzaming

Douwe vindt het leuk dat OPNIEUW! een noordelijk bedrijf is dat circulaire materialen gebruikt. Ook het feit dat het team van OPNIEUW! deels bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘OPNIEUW! is een mooie aanvulling als je panden gaat verduurzamen,’ aldus Douwe. OPNIEUW! zet je aan het denken over de vraag ‘hoe ga ik het materiaal wat in het pand staat op een hele verantwoorde manier gebruiken en na een tijdje weer hergebruiken?’.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Neem contact met ons op, of lees onze andere referenties.

Scroll naar boven
Zoeken