Content voor Ingelogde Gebruikers
Onze LCA service

Vanaf 2024 komen er regels voor duurzaamheidsinspanningen. Ben je een duurzaamheidsverslag aan het maken, of benieuwd wat voor impact jouw keuze voor duurzaam kantoormeubilair heeft? Door middel van een LCA (Life Cycle Assessment) analyse kunnen wij de effecten van jouw keuze voor duurzaamheid op een rij zetten.

Maak je besparing inzichtelijk!
Geschikt voor het duurzaamheidsverslag

Heb je een vraag? Wellicht vind je het antwoord bij veelgestelde vragen.

Jouw voetafdruk

Als je eenmaal ‘A’ hebt gezegd door te kiezen voor duurzaamheid, dan is ‘B’ de volgende logische stap. ‘B’ is de verantwoording van je keuze voor duurzaamheid naar de buitenwereld. Wat voor impact heeft de keuze voor duurzaam kantoormeubilair precies? Is dat uit te drukken in bijvoorbeeld een CO2 besparing? Het antwoord geven we jou met onze LCA service.

Met onze LCA service zetten we de effecten van je keuze voor duurzaamheid op een rij door het product van je keuze te vergelijken met een nieuwe fabrieksvariant. Dat doen we met behulp van een Life Cycle Assessment (LCA) analyse. Omdat we van alle producten in ons assortiment de gegevens hebben, kunnen we daarmee op alle productcomponenten zichtbaar maken wat bijvoorbeeld de besparing is in grondstofgebruik of CO2.

Vaas met cactus
icon_WorldEco
Perfect voor een duurzaamheidsverslag!

We baseren ons daarbij op gegevens van grondstoffen en materialen die voorkomen in de PEF-database. De afkorting staat voor Product Environmental Footpint, een methode die vanuit de Europese Unie wordt aanbevolen en gepromoot om de milieu-impact van goederen en diensten te bepalen.

De uitkomsten van zo’n vergelijkende analyse kun je gebruiken als input voor een duurzaamheidsverslag. De Europese Green Deal betekent dat er vanaf 2024 regels komen waarin organisaties naast financiële ook duurzaamheidsinspanningen moeten verantwoorden.

Wil je meer weten over duurzaamheidsverslaggeving of LCA? Bel 088 24 000 04 of mail naar info@opnieuw.nl.

Kom in contact
en ontdek wat
een LCA
voor jou kan
betekenen!
Naam(Vereist)
Scroll naar boven
Zoeken