Content voor Ingelogde Gebruikers
Hoe Zorg Je Voor Een Creatieve Werkplek?

Hoe zorg je voor een creatieve werkplek?

Hoe zorg je voor een creatieve werkplek?

19 maart 2024 door Aliene Posthumus

Hoe zorg je voor een creatieve werkplek?

Vaak wordt een kantoorruimte of thuiswerkplek zo eenvoudig mogelijk ingericht, want dat is praktisch gezien nou eenmaal handig. De focus ligt tegenwoordig meer op het functionele, terwijl een creatieve werkplek minstens zo belangrijk is. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je een inspirerende omgeving creëren waar jouw productiviteit wordt verhoogd. Maar wat maakt een werkplek nou eigenlijk creatief? En wat zijn essentiële onderdelen voor een creatieve werkplek? Je leest het allemaal in dit blogbericht!

Wat is een creatieve werkplek?

Een creatieve werkplek is een plek waar je geïnspireerd wordt door de omgeving. Het zorgt er eigenlijk voor dat je werkomgeving leuk en productief is. Verder worden innovaties hier aangemoedigd en krijgen nieuwe ideeën de ruimte zich te ontwikkelen. Ook is flexibiliteit een belangrijk kenmerk, waarbij je kan kiezen op welke plek je graag werk. Hierin speelt interieur dus ook een belangrijke rol.

Waarom zou je kiezen voor een inspirerende werkomgeving?

Waarom zou je streven naar een creatieve werkplek? Ten eerste draagt een inspirerende omgeving bij aan een verhoogde productiviteit. Daarnaast is het zo dat mensen nou eenmaal het beste werken in een omgeving waar ze zich prettig voelen. Een creatieve werkplek geeft ze een aangenaam en comfortabel gevoel. Ook voor de samenwerking in het team is het noodzakelijk om in zo’n motiverende omgeving te werken. Zo stimuleer je creatieve uitwisselingen, waarbij mensen hun ideeën delen en bespreken.

Welke elementen heb je nodig voor het creëren van een creatieve werkplek?

  1. Denk aan flexibiliteit. Een creatieve werkplek moet erg divers zijn. Zorg bijvoorbeeld voor diverse werkplekken, zoals informele ruimtes, samenwerkingsgebieden en stilteruimten. OPNIEUW! biedt verscheidene stiltewerkplekken aan, zoals de circulaire stiltewerkplek van NS-treindeuren.
  2. Zorg voor planten op het kantoor. Door deze te plaatsen wordt je verbonden met de natuur, wat creativiteit stimuleert. OPNIEUW! heeft hiervoor een aantal duurzame opties, zoals een circulaire cactus. Deze is bijvoorbeeld gemaakt van PET-flessen, wat zorgt voor een akoestische meerwaarde in de werkomgeving.
  3. Richt het kantoor in met comfortabele meubels. Door werkplekken comfortabel in te richten en hier de juiste ondersteuning in te bieden, zorg je ervoor dat mensen op hun gemak zijn en goed kunnen werken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch verstelbaar bureau van OPNIEUW!.
  4. Zorg voor levendige kleuren en natuurlijk licht. Zo stimuleer je een energieke sfeer, waarin je productief kan werken.
  5. Zorg voor een ruimte voor ontspanning. Ontspannen is noodzakelijk voor het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en de creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes met comfortabele stoelen en banken. OPNIEUW! heeft verschillende soorten loungemeubilair in het assortiment die ook nog eens duurzaam zijn!
Hoe zorg je voor een creatieve werkplek?

Hoe zorg je ook voor een creatieve en duurzame werkplek?

Tegenwoordig is duurzaamheid een onmisbaar aspect. Als je een creatieve werkplek combineert met milieuvriendelijkheid, creëer je een gezonde en inspirerende omgeving voor medewerkers. Verder lever je zo een positieve bijdrage aan het milieu, waardoor de afvalproductie wordt verminderd. Een ander voordeel is dat duurzaamheid je bedrijf een positief imago kan opleveren, want milieuvriendelijke bedrijven worden gezien als maatschappelijk verantwoord.

Conclusie

Kortom, het is dus duidelijk dat een creatieve werkomgeving meer is dan een functionele ruimte om taken in uit te voeren. Het is een werkplek waar je geïnspireerd raakt door de omgeving en creatieve ideeën stimuleert. Zo’n werkplek is eenvoudig te realiseren door het gebruik van het meubilair en de accessoires van OPNIEUW!. Dan zorg je tevens voor een duurzame inrichting die een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Scroll naar boven
Zoeken