
Circulair ondernemen in jouw organisatie succesvol toepassen

25 juni door Jorinde Dolfijn
Circulair ondernemen in jouw organisatie succesvol toepassen
Circulair ondernemen wordt steeds belangrijker in de overgang naar een duurzame economie. Bij OPNIEUW! zien we dagelijks dat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook kansen biedt op het gebied van innovatie, kostenbesparing en imago. Bij OPNIEUW! helpen we bedrijven elke dag met het maken van circulaire keuzes in hun kantoorinrichting. Maar wat houdt circulair ondernemen eigenlijk in? En hoe pas je het concreet toe binnen jouw organisatie?
Wat betekent circulair ondernemen?
Circulair ondernemen draait om het slim en duurzaam omgaan met grondstoffen, producten en materialen. In plaats van iets na gebruik weg te gooien, kijk je hoe je het kunt hergebruiken, repareren of opnieuw inzetten. Zo verleng je de levensduur van materialen en verminder je verspilling. Deze manier van werken helpt bedrijven om minder afhankelijk te worden van schaarse grondstoffen en draagt bij aan een duurzamere toekomst.
De impact van circulair ondernemen op je bedrijf
Er zijn veel redenen waarom steeds meer organisaties kiezen voor circulair ondernemen. Een belangrijk voordeel is de kostenbesparing op de lange termijn. Doordat materialen en producten opnieuw worden ingezet, hoeft er minder geïnvesteerd te worden in nieuwe grondstoffen. Daarnaast draagt circulair ondernemen bij aan maatschappelijke waarde en laat je als organisatie zien dat je verantwoordelijkheid neemt in de transitie naar een duurzamere samenleving.
Ook ben je beter voorbereid op toekomstige wet- en regelgeving, want de overheid stelt steeds strengere eisen op het gebied van duurzaam ondernemen. Door nu al circulair te denken, voorkom je dat je later moet inhalen. Bovendien levert het een duidelijk concurrentievoordeel op. Organisaties die circulair werken, vallen op door hun innovatieve aanpak en worden aantrekkelijker voor klanten, partners en medewerkers.
Circulair ondernemen in de praktijk
Bij OPNIEUW! merken we elke dag dat circulair ondernemen ook in de dagelijkse praktijk goed toepasbaar is. Juist op kantoor kun je al veel impact maken. Denk bijvoorbeeld aan refurbished bureaus, stoelen en andere kantoormeubilair. Wij refurbishen gebruikte meubilair en geven ze een tweede leven, zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit of uitstraling.
Zo werken we bij OPNIEUW! voor veel van onze klanten met modulaire kantoorinrichting. Dit betekent dat we meubels op zo’n manier samenstellen dat ze eenvoudig aan te passen, uit te breiden of te demonteren zijn. Hierdoor kun je flexibel omgaan met veranderingen in je organisatie, zonder dat je iets nieuws hoeft aan te schaffen.
Hoe begin je met circulair ondernemen
Als organisatie kun je circulair ondernemen aanpakken door klein te beginnen. Kijk kritisch naar je afvalstromen en ontdek welke materialen je kunt hergebruiken. Werk samen met partners die circulaire oplossingen bieden, zoals OPNIEUW!. Kies voor refurbished meubilair in plaats van nieuw. Dat bespaart grondstoffen en kosten. Vergeet niet om je duurzame keuzes te delen met je medewerkers en klanten, zo versterk je je uitstraling en draag je bij aan bewustwording. Door stap voor stap te verduurzamen, bouw je aan een toekomstbestendige organisatie. Je laat zien dat duurzaamheid echt bij je manier van werken hoort en niet iets is wat je er zomaar bij doet. Dat zorgt ervoor dat mensen graag met je willen werken, zowel binnen als buiten je organisatie.
Start vandaag nog met een circulair interieur design kantoor
Een duurzaam interieur design kantoor begint bij bewuste keuzes. Door te kiezen voor hergebruik, modulaire inrichting en tijdloos design. Maak je niet alleen een visueel statement, maar lever je ook een waardevolle bijdrage aan een betere wereld.
Wil je weten hoe jouw kantoor duurzamer en stijlvoller kan worden ingericht? Neem dan contact op met onze circulaire experts. Wij helpen je graag om jouw interieur kantoor opnieuw en duurzaam in te richten.
De positieve impact van circulaire verlichting op de werkvloer
13 juni 2024 door Annika van der Noord