Content voor Ingelogde Gebruikers

Circulaire projectinrichting voor maatschappelijke huisvester Dynhus

De maatschappelijke huisvester Dynhus heeft haar locatie in Balk in de regio Zuidwest-Friesland verbouwd, en gekozen om het opnieuw te laten inrichten met circulair meubilair van OPNIEUW!. Onze partner OdV-interieurarchitecten heeft het ontwerp van A tot Z gerealiseerd. Vanuit dit ontwerp heeft OPNIEUW! een circulaire invulling gegeven.

Duurzame visie

Dynhus en OPNIEUW! delen dezelfde passie als het gaat om duurzaamheid en circulariteit, waardoor een fijne samenwerking tot stand is gekomen. Dynhus heeft dan ook gekozen te investeren in een circulaire projectinrichting. “Bij het concept van OPNIEUW! spreekt de duurzaamheid mij aan. Zij gebruiken materialen waarvan een ander zegt ‘wat moet ik er nog mee’. Zij zetten dat in om meubilair van te maken. Dat vind ik prachtig!”, aldus Yeb Tiemensma, manager Vastgoed en projecten.

Gerecyclede materialen 

Voor de herinrichting zijn verschillende gerecyclede materialen gebruikt. Zo is bijvoorbeeld een deel van de tafelbladen gemaakt van gerecyclede NS-treinplafonds, die duizenden kilometers afgelegd hebben op het spoornet in Nederland, en is er veel gebruik gemaakt van PET-vilt stoelen. De zittingen van deze stoelen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. “Wij zijn heel tevreden met het resultaat. We krijgen heel veel positieve reacties, maar we krijgen ook wel vragen. We hebben bijvoorbeeld plafonds uit treinwagons en dat roept wel vragen bij mensen op, maar geeft ons de mogelijkheid uit te leggen waarom we voor dit product gekozen hebben.”

Meer weten?

Nieuwsgierig naar onze circulaire projectinrichting en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en/of bekijk onze circulaire oplossingen.

Scroll naar boven
Zoeken