Content voor Ingelogde Gebruikers

Akoestische oplossingen voor op de werkplek

Akoestische oplossingen voor op jouw werkplek

2 april 2024 door Aliene Posthumus

Akoestische oplossingen voor op de werkplek

Overal waar we zijn speelt geluid een grote rol in hoe we ons voelen en presteren tijdens de dagelijkse taken. Een goede akoestiek op de werkplek is erg belangrijk voor de productiviteit. Denk jij bijvoorbeeld wel eens na over de akoestiek in de werkomgeving? Hieronder vind je een aantal akoestische oplossingen voor op de werkplek.

Akoestische wandpanelen en plafondpanelen op de werkplek

Een van de dingen waar je aan moet denken bij het creëren van een akoestische werkplek is het gebruik van geluiddempende materialen. Kies bijvoorbeeld voor akoestische wandpanelen en plafondpanelen. OPNIEUW! akoestische wandpanelen en plafondpanelen aan in verschillende vormen, maten en kleuren. Deze zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen en te voorkomen dat het zich verspreidt. Door het plaatsen van deze panelen wordt het storende geluid dat door muren en plafonds wordt overgedragen verminderd. Zo ontwikkel je een rustige en productieve werkomgeving.

Akoestische scheidingswanden op de werkplek

Akoestische scheidingswanden zijn ideaal voor zowel de akoestiek als de privacy tussen verschillende werkplekken. Door deze staande vloerschermen te gebruiken, heb je een gevoel van rust zonder dat je afgesloten wordt van de rest van het kantoor. Bij OPNIEUW! kunnen de akoestische scheidingswanden op maat gemaakt worden, en kunnen de poten zelfs voorzien worden van wielen met rem. Zo is de wand erg makkelijk te verplaatsen door de ruimte heen.

Akoestische bureauschermen op de werkplek

Bureauschermen zijn effectief voor het verminderen van storend geluid rondom je eigen werkplek. Door zo’n scherm te installeren kun je de hoeveelheid omgevingsgeluiden verminderen, waardoor de concentratie wordt verbeterd. Het bureauscherm is ook functioneel als het gaat om privacy. Zo word je minder afgeleid en kan je je beter focussen op je eigen werk.

Akoestische oplossingen voor op de werkplek

Akoestische stiltewerkplekken op de werkplek

Als je echt in alle stilte aan iets belangrijks wilt werken, zijn stiltewerkplekken een hele goede optie. Deze akoestische oplossing is een speciaal ontworpen ruimte om je in alle rust te kunnen concentreren. OPNIEUW! biedt verscheidene akoestische stiltewerkplekken aan, waarbij de binnenkant is voorzien van akoestisch materiaal. Zo kun je er bijvoorbeeld ongestoord bellen en vergaderen. Verder beschikken ze over een zitje, tafel, verlichting en ventilatie. Alles wat je nodig hebt om een comfortabele werkomgeving te creëren!

Akoestisch meubilair op de werkplek

Andere akoestische oplossingen voor op jouw werkplek hebben te maken met het meubilair. Kies bijvoorbeeld voor meubels met geluiddempende eigenschappen, zoals gestoffeerde stoelen en banken. Zo verbeter je de geluidskwaliteit en de akoestiek in het geheel. Op deze manier realiseer je een aangename werkomgeving, waarin werknemers zich beter kunnen concentreren en productiever kunnen zijn.

Hoe kunnen we een circulaire benadering toepassen op akoestische verbeteringen op de werkplek?

Het toepassen van duurzaamheid op akoestische verbeteringen in een werkomgeving gaat verder dan alleen het reduceren van geluidsoverlast. Er wordt dan gekeken naar het hergebruiken van materialen, levensduur van producten en de impact op het milieu. Door te kiezen voor circulaire akoestische oplossingen kunnen bedrijven zowel de geluidskwaliteit verbeteren als bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst. Bij OPNIEUW! worden de akoestische producten dan ook gemaakt van gerecyclede oude bureaubladen met oude kleding als vulling of van gerecyclede petflessen. En voor een aantal stilte werkplekken worden zelfs oude NS-treindeuren gebruikt, erg circulair dus!

Conclusie

Kortom, een goede akoestiek op de werkplek draagt bij aan een geluidsvriendelijke werkomgeving. Door het verminderen van storende geluiden, kun je je beter concentreren en productiever te werk gaan. Wanneer akoestische oplossingen worden gecombineerd met duurzaamheid, draag je bij aan een milieuvriendelijke werkomgeving. Investeer dus in een akoestische en duurzame werkplek voor het welzijn van werknemers en onze planeet!

Scroll naar boven
Zoeken