Content voor Ingelogde Gebruikers
Maatwerk en creativiteit
als circulaire oplossing

Wij zorgen ervoor dat mensen met plezier naar hun werk gaan en er de hele dag (letterlijk) goed bijzitten. Daarnaast denken wij mee in de totale inrichting van jouw ruimte of gebouw!

Recyclebare maatwerk oplossingen
Partner voor circulaire projectinrichting
Standaard 3 tot 5 jaar garantie

Heb je een vraag? Wellicht vind je het antwoord bij veelgestelde vragen.

Ons maatwerk

Wij zorgen ervoor dat mensen met plezier naar hun werk gaan en er de hele dag (letterlijk) goed bijzitten. Daarnaast denken wij mee in de totale inrichting van jouw ruimte of gebouw! We leveren recyclebare maatwerk oplossingen voor het hele kantoor, met onder andere stoelen, tafels en kasten die allemaal een tweede leven verdienen en feitelijk niet van nieuw te onderscheiden zijn.

Wij hergebruiken materialen

Wij werken met gebruikte materialen, vaak afval genoemd, en zetten dit in als grondstoffen voor nieuwe producten. Voorbeelden van materialen waar wij veel mee werken zijn gerecyclede petflessen, bamboe, NS-treinmaterialen, gerecyclede jeans, gerecyclede bureaukappen en bureaubladen. Daarnaast werken wij ook met andere materialen, afhankelijk van de afvalmaterialen.

Naast het hergebruik van onze materialen is het ook mogelijk om jouw eigen materiaal aan te leveren. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

Door creatief naar materialen te kijken en hergebruik als criterium te stellen ontstaan vele nieuwe (maatwerk) producten. Op die manier proberen we dagelijks een verrassende bijdrage aan de circulaire economie te leveren. Wij hebben er plezier in en vinden steeds meer uit.

Voorbeelden van OPNIEUW! maatwerk oplossingen

Van petfles tot circulaire akoestische umbella

Deze circulaire akoestische umbella is gemaakt van PET-vilt. PET-vilt is een uitstekende duurzame oplossing, en daarnaast heeft het een akoestische werking, waardoor omgevingsgeluiden geweerd worden.

PET-vilt is een duurzame grondstof, doordat het PET van statiegeldflessen na sortering in stukjes wordt gehakt, gewassen en gezuiverd. Vervolgens wordt het PET in stukjes omgesmolten tot granulaat (korrels). Hiervan worden PET-vilten platen gemaakt. De platen zijn in verschillende kleuren beschikbaar en worden als grondstof gebruikt voor ‘nieuwe’ producten.

         

Van bamboe tot circulaire plantenbak

Deze circulaire plantenbak is gemaakt van een duurzaam materiaal, namelijk bamboe. Bamboe is een zacht en sterk materiaal dat jaren meegaat. Door het gebruik van bamboe wordt de klimaatverandering en het broeikaseffect gereduceerd, doordat het broeikasgassen absorbeert.

Bamboe is een duurzame grondstof doordat het tot 35% meer zuurstof genereert dan een gelijk volume bomen, en een snelle groeicyclus heeft van vier á vijf jaar. Door de snelle groei is jaarlijkse oogst mogelijk en leidt toenemend gebruik niet tot ontbossing. Daarnaast kan bamboe per hectare jaarlijks 200 ton Co2-uitstoot absorberen, terwijl bomen 15 ton Co2-uitstoot per jaar verwijderen.

Deze plantenbak kan geleverd worden in een standaardformaat, maar kan ook naar wens op maat gemaakt worden.

         

Van NS-instaptrede tot circulaire stoel

Wij ontwikkelen circulaire producten, gemaakt van oude NS-treinonderdelen. Oude treinstoelen, plafonds, lampen, maar ook instaptreden worden omgezet tot circulaire stoelen, banken, tafels, stiltewerkplekken en schommels. Dit zorgt ervoor dat ieder product duurzaam en uniek is met een eigen verhaal!

Van jeans tot circulair akoestisch wandpaneel

Deze circulaire wandpanelen zijn gemaakt van onder andere gerecyclede jeans. De gerecyclede jeans is een duurzame grondstof voor nieuwe circulaire producten, doordat oude jeans wordt versnipperd tot vezels. Vervolgens wordt de gerecyclede jeans gebruikt als akoestische vulling bij nieuwe circulaire producten.

         

Van bureaustoelkap tot circulaire lamp

Deze circulaire hanglamp is gemaakt van oude bureaustoelkappen. Oude bureaustoelkappen zijn een duurzame oplossing, doordat het plastic afvalmateriaal omgesmolten kan worden tot een nieuw circulair product.

In onze stoelenproductie worden waar nodig onderdelen vervangen. Vaak zijn oude bureaustoelkappen versleten, waardoor deze vervangen moeten worden. De plastic kappen verzamelen we en smelten we om tot granulaat (korrels). Het granulaat kunnen we vervolgens weer gebruiken om nieuwe circulaire producten van te maken.

         

Van bureaublad tot circulaire bank

Deze circulaire zitbank is gemaakt van onder andere oude bureaubladen. Wij kopen kantoormeubilair op, waarbij vaak bureaubladen beschadigd of verouderd zijn. Deze bureaubladen kunnen wij als duurzame grondstof gebruiken voor nieuwe circulaire producten, zoals voor het framewerk van onderstaande bank.

         

Voorbeelden van maatwerk op aangeleverd materiaal

Wij gebruiken jouw aangeleverde materiaal om tot nieuwe circulaire oplossingen te komen. Het maatwerk wordt gedaan in onze eigen hout- en metaalafdeling, en stoffeerderij. Door jouw huidige materiaal te hergebruiken, bespaar je op energie, grondstoffen, CO2 en kosten en daarnaast worden afvalstromen gereduceerd. Zo gaan we samen op weg naar een circulaire economie!

Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven van maatwerk op aangeleverd materiaal.

Maatwerk voor jouw huidige meubilair

Van een vast bureau tot een op maat gemaakt elektrisch verstelbaar bureau. Dit is maatwerk dat wij óók toepassen op jouw huidige meubilair!

Wij gebruiken jouw huidige meubilair bij ons maatwerk om jouw ideale werkomgeving te creëren.

         

Akoestische oplossingen voor rumoerige ruimten

Heb je last van omgevingsgeluiden op kantoor of een andere ruimte en ben je op zoek naar een akoestische oplossing? Dan is het met PET-fles bekleden van roldeurkasten wellicht een oplossing voor jou!

Ook dit is een voorbeeld van maatwerk dat wij toepassen op aangeleverd materiaal.

         

Van busje tot nieuwe circulaire bar

Een busje ombouwen tot bar, dat aansluit bij het interieur van jouw bedrijf. Dit is een voorbeeld van maatwerk dat wij toepassen op aangeleverd materiaal.

Heb je geen eigen materiaal om aan te leveren, maar ben je wel op zoek naar maatwerk? Vertel ons je wensen en wij kijken welke materialen geschikt zijn om aan jouw wensen te voldoen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Geïnspireerd geraakt?

Ben je geïnteresseerd in circulair maatwerk? Vraag dan onze unieke circulaire gids aan!

Scroll naar boven
Zoeken