Content voor Ingelogde Gebruikers

Instelinstructie Haworth Comforto 77

Zelf de Haworth Comforto 77 instellen?

Haworth Miller
Haworth Miller
Haworth Stoel
Haworth Instelinstructie
Haworth MillerHaworth StoelHaworth Instelinstructie
Download de instelinstructie

Stap 1: Zithoogte

Door de hendel onderop de bureaustoel kan je de bureaustoel naar boven en naar beneden verstellen. Plaats je voeten op de grond en zorg hierbij dat je bovenbenen een klein beetje aflopen, op deze manier is je heup hoger dan je knie. Deze houding zorgt voor een goed doorbloeding van je benen. De ideale hoek is 90 graden, of een klein beetje meer.

Stap 2: Zitdiepte

Met de hendel rechtsonder kan je de diepte van de zitting verstellen. De regel is dat de ruimte tussen de voorkant van het zitkussen en je knieholte minimaal twee vingers tot maximaal een vuist is. Als deze afstand minder is dan twee vingers , schuurt de zitting in je knieholte wat irritatie kan opleveren en niet bevorderlijk is voor de doorbloeding.

Stap 3: Armleggers

Door het pinnetje onderaan de armleggers los te draaien kun je de armleggers naar boven en beneden afstellen. Houd er rekening mee dat de armleggers op dezelfde hoogte als je bureau afgesteld zijn. Laat je armen rusten op de armleggers, zorg hierbij dat je schouders ontspannen zijn. Je kunt de armleggers ook draaien en verticaal verschuiven. Door jouw handen naar je sleutelbeen te brengen, kan je checken of de armleggers goed zijn ingesteld. Raken je ellebogen nét de armleggers als je met je handen je sleutelbeen aanraakt? Dan zitten de armleggers op de juiste plek!

Stap 4: Losse stand en weerstand

Het is belangrijk om je stoel af en toe in de losse stand te zetten, hierdoor kan je rug bewegen en zullen rugklachten afnemen. Door de hendel links onderaan de bureaustoel naar beneden te klikken kun je de bureaustoel in de losse stand zetten. Met de draaiknop achter op de stoel kan je de weerstand aanpassen.

Stap 5: Lendesteun

Door aan de knoppen achterop de bureaustoel te draaien kun je de lendesteun aanpassen. De lendesteun ondersteund je onderrug en het voorkomt de bolle houding van de rug, veel rugklachten kunnen hierdoor worden voorkomen. Zorg ervoor dat je de lendesteun zo instelt dat je onderrug in de natuurlijke holle stand is.

Scroll naar boven
Zoeken